10/23/2017

Kako da postavim favikonu na blogger ili sajt?

Kako da postavite favicon-u na vaš sajt ili blog?

 Postavljanje favicon -e na vaš sajt ili blog nije uopšte komplikovan proces i ne zahteva preterano znanje. Naravno potrebno je neko osnovno poznavanje oko modifikacije HTML-a ali ništa specijalno.

kako da postavim favikonu


Favikonica je ona mala slikica na kartici pored imena sajta i mnogi sajtovi koji drže do sebe imaju svoju posebno dizajniranu slikicu.

Kako i sam ne volim kada mi neko ispiše hiljadu reči i na kraju opet ne znam šta da uradim pa shodno tome pređimo na dela i to korak po korak:

 1. Prvo kreirajte vašu favikonicu koja mora da ispunjava određene uslove a to su:

  • mora da bude kockasta sličica
  • mora da bude do 100 kilobajta

Kada kreirate vašu favikonicu vi možete taj vaš loko da kreirate kao veću sliku pa kad sve završite samo odradite resize image i smanjite taj logo na odgovarajući format. Sve to možete odraditi sa besplatnim ugrađenim programima u windowsu kao što je Paint.

2. Snimite tu vašu faviconu u preporučeni format jpeg a za lokaciju vam je najlakše da snimite na desktopu.

3. Idite na Blogger>Vaš blog>Izgled(klik na njega)>Ikona omiljenog(klik na izmeni)>otvara se prozor gde kliknete na Chose file>I tu vam se otvara prozor file eksplorera gde treba da nađete fajl slikice
 Kad nađete fajl favikonice kliknite na njega i on ce se prebaciti na blogger i vo samo kliknite na "Sačuvaj".

To je to time sta postavili ikonicu samo ako je odmah ne vidite na internetu ne paničite. Ona je tu ali treba da prođe par dana dok počne da se pojavljuje.

 Što se tiče sajtova i ostalih platformi morate naći opciju za modifikaciju HTML-a i pomoću search opcije tražite termin "favicon" koji je obično u <head> </head> delu i tu umesto postojećeg linka ubacite link koji vodi do vaše slike.

 Pre toga naravno morate vašu slikicu da uploadujete na server gde vam je i sajt.
Snađite se malo nije teško, pozdrav i delite post ako sam vam pomogao.
Kako da postavim favikonu na blogger ili sajt? М 5 of 5
Kako da postavite favicon-u na vaš sajt ili blog?  Postavljanje favicon -e na vaš sajt ili blog nije uopšte komplikovan proces i ne zahte...

Нема коментара :