12/06/2016

Kako da se najeftinije grejete na struju?

Najpraktičnije i najjeftinije grejanje na struju

U nedostatku drugih vidova grejanja na čvrsto gorivo ili na gas može se izvesti i grejanje na struju a da ne bude papreno skupo a pritom da se ne smrzavate i ne sedite u jakni.

najjeftinije grejanje

U suštini za manje prostore tipa do 80 kvadrata može se izvesti prilično dobro grejanje na struju pomoću jedne veće i jedne manje TA peći sa dodatkom klime u prelaznim periodima do -5 stepeni.

Za neke veće kvadrature ipak je bolje grejati se na drva pomoću centralnog grejanja ili na plin.
 Ako kombinujete jednu ili dve TA peći koje akumulirate nocu preko automatike kao u tekstu "Kako da namontirate sklopku za automatsko uključivanje peći u jeftinoj tarifi" sa klimom vaš račun za električnu energiju potrošenu za obe peći i klimu neće preći 40 eura za stan od nekih 75 kvadrata.
 Ja lično se sada baš ovako grejem i to je  neka moja potrošnja u stanu koji je delimično izolovan.
Vrlo je bitno i kakva je konstrukcija stana ili kuće tako da ako vam je loša izolacija bolje zaboravite na grejanje strujom jer bez izolacije grejanja na struju nema.
 Doduše jedno vreme sam se i ja grejao na drva i to u drugom stanu koji je imao jako lošu izolaciju pa je to isto bio problem kada je bio jak minus od nekih -20 stepeni spolja. tada isto nisam mogao da zagrejem ceo stan već samo deo.
 Neko koristi i centralno grejanje na struju samo opet mi se čini da je bolje to isto raditi na čvrsto gorivo. Tačnije jeftinije je. Sama činjenica da vam treba centralno govori o tome da imate veću kvadraturu a tu je malo nezgodno grejati se na struju jer je količina struje potrebna za to velika što opet dovodi do toga da vam treba i jači priključak i veći limitatori a to povlači i veliku naknadu od EPS-a tako da je neisplativo.
 Eventualna ugradnja više kvalitetnih inverter klima može da zagreje veći prostor a da račun bude mali. Inverter klime stvarno malo troše tako da vam jedna inverter klima neće potrošiti više od 300 kW za ceo mesec ako je naštelovana na 25 stepeni a spoljna temperatura nije bila ispod -7 stepeni.
 To je realno govoreći stvarno mala potrošnja jedino je investicija velika jer ta klima košta oko 500 eura.
 U svakom slučaju za prostore do 75 kvadrata kombinujte TA peć i klimu bilo inverter ili klasičnu i nećete pogrešiti a u odnosu na drva maltene isto košta osim što vam je grejanje na struju mnogo kulturnije i lakše.


Kako da se najeftinije grejete na struju? М 5 of 5
Najpraktičnije i najjeftinije grejanje na struju U nedostatku drugih vidova grejanja na čvrsto gorivo ili na gas može se izvesti i grejan...

Нема коментара :