3/27/2015

Interfon - montaža

Montaža interfona

 Montaža interfona nije uopšte složena stvar, sva poenta je to estetski lepo uraditi i da ne štedite na kablu koji ide od spoljne do unutrašnje jedinice. Kupte i višak kabla kako bi to jednostavno postavili po ivici zida a uz to je i mnogo lepše nego da kablovi idu ukoso po sredini ili ne daj bože da vise po zidu.

Svaki interfon dolazi sa uputstvom za povezivanje a kabli za to je isti kao i kabl za alarme i ima 8 zica razlicitih boja.
Posao se uglavnom svodi na to da vi te boje povezete prema datoj semi na klemicama i tu nema mnogo mesta za gresku.

Najtezi deo posla je u sustini samo kabliranje od mesta gde ce biti spoljna jedinica do mesta gde ce biti unutrasnja jedinica i to je fizicki najtezi posao. Dobra stvar je sto je kabl fleksibilan i moze se lako lepiti pistoljem za plastiku i lako provuci kroz zid sa burgijom od 6mm.

 Za postavljanje kabla nemojte koristiti one žabice sa ekserčićima već uzmite onaj pištolj sa plastičnim patronima. Mnogo je bolje prilepiti kabl istopljenom plastikom i jače nego čekićem kovati u zidu. Mada to je stvar izvedbe da li cete koristiti kanalice kuckalice ili nesto drugo.

 Sam interfon je veoma jednostavno fiksirati za zid i za to vam ne trebaju više od dva tipla ne veća od šrafa 4mm jer je interfon lak.
 Evo kako sam to ja uradio na ovoj slici gde sam skinuo prvi plastični poklopa da bi došao do unutrašnjosti interfona:

montaža interfona


Tu gde sam obeležio crvenim krugovima se može postaviti tipl ali naravno nema potrebe to uraditi na svakom predvidjenom mestu već je dovoljan jedan gore i jedan dole.
 Dolazni kabl koji spaja spoljnu i unutrašnju jedinicu povežite prema šemi a kao što vidite sve je pristupačno i nikakve tu posebne tehnike nema.
 Kada to sve povežete i utiplujete, plastični poklopac interfona samo namontirate na žabice donjeg dela kućišta bez šrafljenja i to je sve.

Interfon - montaža М 5 of 5
Montaža interfona  Montaža interfona nije uopšte složena stvar, sva poenta je to estetski lepo uraditi i da ne štedite na kablu koji ide ...

Нема коментара :