4/07/2019

Pristup vasem ruteru

Kako da pristupim ruteru i njegovim podesavanjima?


U principu pristup vasem ruteru je veoma prost i lak. Dovoljno je da otvorite stranicu u browseru i da ukucate 192.168.0.1 ili 192.168.1.1 i otvorice se stranica za logovanje . U slucaju da se nista ne desava onda je adresa rutera promenjena sto napredniji korisnici rade kako bi sprecili upad na ruter.

pristup ruteru tp link sifra



Ako i samo ako je to slucaj da bi saznali na kojoj je adresi vas ruter morate uci na Network settings i procitati koju adresu je vas kompjuter dobio od rutera.
U tom slucaju ako procitate adresu koju ste dobili i koja recimo glasi 10.255.45.253 to vam govori da vas ruter ima adresu 10.255.45.1 i na toj adresi pristupate kroz vas browser.

To je dosta retko tako da cete sigurno pristupiti sa 192.168.0.1 ili 192.168.1.1 adresom.

Kada to ukucate u browseru otvara vam se stranica za pristup ruteru i ukoliko je to Tenda ili TP link sifre su user:admin pass:prazno ili user:admin pass:admin

Za telekomove rutere obicno je user:admin a password je ili ztonpk ili tzlkisonpk a imaju jos i telekom/telekom

Za ostale proizvodjace mozete probati isto kao sa tendom i TP linkom ili je pak napisano ispod rutera koji je user i pass.

O ostalim podesavanjima ima mnogo da se pise tako da je vama verovatno najbitnije da pronadjete wireless settings i da postavite ime SSID i sifru za vasu kucnu wifi mrezu.

To mislim da nema potrebe dodatno objasnjavati u SSID upisite proizvoljno ime mreze a u password upisite lozinku koju hocete i to je sve.

Nije lose promeniti i sifru za pristup ruteru kako ne bi bila fabricka i kako vam niko od onih kojima ste dali sifru ne bi pristupao ruteru i menjao podesenja.
Pristup vasem ruteru М 5 of 5
Kako da pristupim ruteru i njegovim podesavanjima? U principu pristup vasem ruteru je veoma prost i lak. Dovoljno je da otvorite stranic...

Нема коментара :