11/21/2016

Motorna zaštita KRIWAN INT 69 SCY

Motorna zaštita KRIWAN INT 69 SCY objašnjenje


KRIWAN INT 69 SCY motor protector

Motorna zaštita INT 69 SCY je vrlo korisna zaštita trofaznih motora i ujedno predstavlja i termičku zaštitu kao i zaštitu od nestanka dovodnih faza.
To je jedno od najlakših i najpraktičnijih rešenja zaštite za motore i može se ugraditi i pored samog motora ili u elektro ormanu na šini.
 Evo i električne šeme kako treba pravilno povezati motornu zaštitu INT 69 SCY:

shema Motorna zaštita KRIWAN INT 69 SCY


Kao što vidite iz šeme motorna zaštita zahteva sopstveno napajanje nezavisno od motora sa osiguračem koji je na slici označen F4 (F kao fuse na engleskom što znači osigurač) a vezuje se faza na kontakt T2 (T je na engleskom terminal u prevodu priključak) a nula na T1.
Na kontakte L1,L2 i L3 dovodite sve tri faze ali posle kontaktora koji startuje motor. To možete uzeti i iz ormana sa izlaza iz kontaktora ili sa samog  motora u zavisnosti gde postavljate zaštitu.
 Ta tri signala zaštita  INT 69 SCY koristi da bi usled nedostatka neke od dovodnih faza prekinula strujno kolo koje startuje špulnu kontaktora kao i kontaktor i time sprečila stradanje motora.
Na kontakte S1 i S2 dovodite signal sa bimetala motora ukoliko ga poseduje. U kutiji gde vezujete motor ako pored izlaza za namotaje motora U1,V1,W1,U2,V2 i W2 imate još izlaza to su najverovatnije izlazi sa bimetala motora i njih koristite za povezivanje na zaštitu KRIWAN.
 Samo kolo za start kontaktora pa i motora ide preko kontakta M2 i M1.
 To naravno ne mora biti uvek baš ovako kao na ovoj šemi ali je i to kolo poseno odvojeno svojim osiguračem F5 a kontakti M2 i M1 su u stvari kontakti sa releja motorne zaštite koje ta zaštita startuje samo ako su ispunjena dva glavna uslova a to su da na dovodu motora dolaze sve tri faze i da nije pregrejan.
 Ukoliko se taj motor recimo koristio kao motor nekog kompresora za vazduh ili za recimo rashladu vi u kolu gde se startuje špulna samo dodate da taj signal predje i preko presostata za nizak i visok pritisak i tako kombinujete uslove za start motora sa ova dva već postojeća uslova.
 Ukoliko motor zahteva vezu zvezda trougao to opet ne menja stvari i zaštita se isto ovako povezuje.
 Evo i za kraj slike sa dimenzijama zaštite:
dimenzije za zaštitu KRIWAN INT 69 SCY



Motorna zaštita KRIWAN INT 69 SCY М 5 of 5
Motorna zaštita KRIWAN INT 69 SCY objašnjenje Motorna zaštita INT 69 SCY je vrlo korisna zaštita trofaznih motora i ujedno predstav...

Нема коментара :