9/25/2020

Kako da podesim da mi DAHUA DVR šalje mail za neko dešavanje ili za neispravnost uredjaja i kamera?

 Podešavanje mail  naloga na Dahua uredjaju za slanje mailova

Malo napredniji korisnici mogu da koriste blagodeti besplatnih servisa kao što je gmail i hotmail to jest outlook kako bi dobijali raznorazne izveštaje ili informaicije sa nekih uredjaja.

Lično sam to dosta koristio za obaveštavanje sa mikrotik uredjaja a kod sistema za video nadzor je sve to još korisnije. Pogotovu kod Dahua uredjaja gde ima mnogo opcija za podešavanje.

SNMP podešavanja


Mozete da dobijate izveštaj na mail o stanju sistema o stanju kamera o ispravnosti hard diska o tome da li je kabl do neke kamere prekinut ili je kamera zaklonjena nečim.

Takodje možete podesiti sistem da vam šalje mail ako se neko kretanje desi na nekoj od kamera ili čak ako odredjena osoba bude u vidokrugu pa da samo tada dobijete obaveštenje mailom.

Posle mog testiranja sa gmailom i Dahua uredjajem mogu vam reći da sve dobro funkcioniše i da od dogadjaja do prijema maila prodje svega samo pa sekundi.

Da vam ne oduzimam vreme pričom evo šta trebate da imate i šta da podesite da bi sve funkcionisalo.

Prvo trebate otvoriti dodatni mail koji će služiti kao mail pošiljaoca i koji ćete postaviti na uredjaj.

Znači idete kao kad ste sebi kreirali mail a servisi su vam besplatni tako da kad kreirate mail posle toga idite na podešavanje snimača.

Na DVR-u nadjite podešavanja za SMTP i unesite sledeće:

Podešavanje za GMAIL

SMTP server adresa:  64.233.167.108

Port 587 za enkripciju TCL ili 465 za enkripciju SSL (nekad radi ovako nekad onako pošto ovi iz googla samo nešto menjaju pa treba probati oba podešenja i zadržati ono koje radi)

Username: adresakojustekreirali@gmail.com

Password: password koji ste kreirali

Receiver: vaša lična mail adresa

To je to što se tiče gmaila i posle podešenja kliknete na TestEmail pa ako primite mail onda je servis dobro podešen za buduće potrebe.

Podešavanje za Hotmail ili Outlook

SMTP server adresa i sve ostalo kao na slici ispod samo umesto mog maila podesite vaš.


Podešavanje outlook maila na dahua dvr

Opet isto odradite test maila i ako ste primili mail onda idete na podešavanje uredjaja za potrebna obaveštenja.

Ja lično podešavam uredjaj da me obavesti o eventualnoj neispravnosti sistema ali mogučnosti su velike.

NAPOMENA: U poslednje vreme se korisnici dosta žale na funkcionisanje Gmaila i sistema za video nadzor tako da ako imate problema sa njima koristite outlook koji radi bez problema.

Sudeći da su  svi ovi servisi besplatni na njima postoji i odredjeni limit u broju poslatih mailova što je naravno i logično tako da ne preterujte nepotrebnim opcijama i koristite ih samo za ono zašta vam je stvarno potrebno.

Ukoliko koristite GMAIL morate podesiti na nalogu koji ste kreirali za ove namene da ima dozvolu za rad sa manje bezbednim aplikacijama kako bi servis uopšte i radio sa dahua DVR-om.



Idite na gmial nalog i u podešenjima kao na slici gore potvrdite da dajete dozvolu za pristup manje bezbednim aplikacijama.

Ukoliko imate neki dodatni savet ili pitanje napišite komentar.


Kako da podesim da mi DAHUA DVR šalje mail za neko dešavanje ili za neispravnost uredjaja i kamera? М 5 of 5
 Podešavanje mail  naloga na Dahua uredjaju za slanje mailova Malo napredniji korisnici mogu da koriste blagodeti besplatnih servisa kao što...

Нема коментара :